Достъпване и настройки на безжично устройство

Настройки на предлаганите от нас услуги.
Аватар
root
Site Admin
МненияCOLON 5
Регистриран наCOLON Пон Сеп 29, 2014 1:17 pm

Достъпване и настройки на безжично устройство

Мнениеот root » Сря Окт 01, 2014 8:29 am

Стъпка 1: Достъпете в интерфейса на устройството като в интернет браузъра впишете ръчно адрес 192.168.0.1 или 192.168.1.1 и потвърдите с бутон „Enter“ от клавиатурата.

Изображение

Стъпка 2: Ще се покаже прозорец, в който попълнете полета потребителско име (User name) и парола(Password) и натиснете „ОК“.

Изображение

Забележка: Повечето модели рутери имат фабрично въведени потребителско име (User name) и парола(Password), които са записани върху стикера на рутера. Най-често срещани име и парола са username - „admin“ и password - „admin“.

Изображение

Настройка на PPPoE протокол

Изображение

Натиснете върху меню „Network“ и след това подменю „WAN“, намиращ се в секция „Network“. В тази секция задайте настройките на Вашето безжично устройство и потвърдите с натискане върху бутон „Save“:
Срещу меню „WAN Connection Type“ изберете опцията „PPPoE”.

Въведете предоставените Ви от НесебърНЕТ име (User Name) и парола (Password) за достъп до интернет услугата.

Настройка на име на безжичната мрежа

Изображение

Натиснете върху меню „Wireless“ и след това подменю „Wireless Settings“ , намиращ се в секция „Network“. В тази секция задайте настройките на Вашето безжично устройство и потвърдете с натискане на бутон „Save“:
Наименование на безжична мрежа – ръчно впишете с бутоните от клавиатурата в меню „Network Name“ (SSID) наименование на безжичната мрежа по Ваше желание;

Настройка на парола за безжична връзка

Изображение

Изображение

Натиснете върху меню „Wireless“ и след това подменю „Wireless Security“, намиращ се в секция „Network“. В тази секция задайте настройките на Вашето безжично устройство и потвърдете с натискане на бутон „Save“:
Паролата за достъпване към безжична Ви връзка се появява в полето „Pre-Shared Key“ (PSK Password) - ръчно впишете с бутоните от клавиатурата в меню „Pre-Shared Key“ (PSK Password) парола на безжичната мрежа по Ваше желание;

Важно: Необходимо е паролата да бъде с дължина минимум 8 символа.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 и 0 госта